Over mij

Ik ben Saskia Seijben, coach en oprichter van Loodus coaching en begeleiding.

Als jong kind voelde ik al een sterke verbinding met dieren en de natuur.

Toen ik op mijn 17e een keuze kon maken voor een vervolgopleiding, wist ik alleen dat ik ‘iets met dieren’ wilde gaan doen. Zo ben ik begonnen aan de opleiding Dier- en Veehouderij. Tijdens het eerste jaar van de opleiding heb ik stage gelopen op een zorgboerderij waar ik ontdekte welke positieve bijdrage het werken met dieren en natuur kan hebben op het welzijn en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Na de opleiding Dier- en Veehouderij te hebben afgerond, ben ik een tijdje werkzaam geweest als dierenartsassistente. Tijdens dit werk ontdekte ik al snel dat ik niet alleen het werken met dieren leuk vond, maar ook het contact met de ‘baasjes’. Door een luisterend oor te bieden, vragen te verhelderen, en steun te bieden tijdens moeilijke momenten. Het werd voor mij duidelijk, hier wilde ik mij verder in ontwikkelen. In 2008 ben ik gestart aan een duale opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en heb ik mogen werken met mensen van jong tot oud, allen met hun eigen levensverhaal. Na het behalen van mijn diploma ben ik 4 jaar werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige in de Kind- en Jeugdpsychiatrie, waar ik mijn liefde en passie voor dieren heb kunnen delen met kinderen en collega’s, op de daar aanwezige kinderboerderij.

Wat mij opviel is dat het kinderen buiten, in de aanwezigheid van de dieren, lukte om te ontspannen, plezier te beleven en tot rust te komen. Vanuit die rust ontstond er ruimte tot groei en ontwikkeling.

In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis en ervaring kunnen verbreden. Naast het volgen en afronden van de opleiding tot kindercoach én equine assited coach, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als coach ondersteuner cliëntenraden. Hier heb ik mijn coach vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast heb ik in 2021 begeleiding mogen bieden aan volwassenen en kinderen, waarbij dieren en natuur werden ingezet.

In 2022 heb ik eindelijk de stap gemaakt om als zelfstandig coach te gaan werken en is Loodus Coaching & Begeleiding ontstaan. 

Naast mijn eigen paarden die ingezet worden tijdens de coach sessies, hebben wij ook schapen, kippen, cavia’s en konijnen. 

Wil je meer weten over de paarden die ingezet kunnen worden tijdens de coach sessies, en over onze andere dieren? 

Kijk dan verder onder het kopje dieren.